Een krachtige vorm van verbinden: de relatie!

Een krachtige vorm van verbinden: de relatie!

Voor mij geldt relatiecoaching is niet alleen voorbehouden aan het particuliere werkveld, alles is relatie, dus focus ik mij als coach volop op zowel relatiecoaching voor liefdesparen, maar ook op zakelijke relaties. Vaak word ik raar aangekeken, hoezo relatiecoaching op de werkvloer, is er dan altijd sprake van seksualiteit? Echter relatie is zoveel meer dan dat..

We hebben de ander nodig als spiegel om onszelf beter te leren kennen. Relaties zijn een krachtige spiegel die alle kanten van onze pure natuur weergeven. Relaties maken kwaliteiten wakker, onthullen onze donkere kanten en halen pijnstukken naar boven. Binnen iedere relatie bestaan er dynamieken, een samenspel of dans tussen jou en je partner(s)/collega’s, die een waardevolle spiegel zijn van je eigen onderbewuste. Wanneer een relatie niet meer stroomt heeft het er vaak mee te maken dat je vecht tegen dat wat is. Vraag jezelf dus af: wat mag ik accepteren en loslaten? Welke pijnpunten wordt bij mij getriggerd? Wat mag ik aankijken en gedag zeggen, wat ik nu angstvallig vasthoud, wat nu ohzo comfortabel voelt? Welk aspect van mijn eigen identiteit mag ik laten gaan zodat er voor dat stuk een nieuw bewustzijn wordt geboren?

Iedere relatie voltrekt zich volgens een universeel patroon, een cyclus. Dat patroon bestaat uit meerdere groeiprocessen met een begin en een eind. Deze stappen zijn patronen, principes en motieven op zich. Als we besluiten om ons echt te verbinden met de reis die voor ons ligt, en daarmee op een dieper niveau te verbinden met onze partner(s)/collega’s, is er geen weg meer terug en moeten we all down the Rabbit Hole. Met alle angstige bijkomstigheden van dien. Om uiteindelijk een wijzer, rijker en meer bewust mens te worden.

Zo geldt ook voor op de werkvloer, in je team, met je collega’s: Alleen door jezelf te laten gaan, door je hart te schenken, kun je iets voortbrengen. Zo hoort een (ingewijde) relatie te verlopen, met partners die elkaar transformeren. En dat kan alleen door radicale eerlijkheid en compassie ten aanzien van het niet-mooie (lees mijn eerdere blog over radicale openhartig). Indien zo wordt de kracht van ieder steeds meer bevrijd en wordt een exponentiele groei geboren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *