Clarissa van der Heijden

Systemische (Relatie) Coach

Over 

Ik ben Clarissa van der Heijden, de oprichter van North&C. Een ruim ervaren  coach/therapeut die organisaties, executives, leiders, teams, individuen in elke vorm dan ook relaties heeft begeleid en gecoacht.  Daarnaast ben ik moeder van twee mooie kinderen. Samen met mijn partner en onze kids, woon ik in Blaricum. Mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn ervaring en kennis heeft geleid tot het leven  van mijn potentie;  ik ontdek, doorzie en voel patronen binnen een persoonlijk systeem of een groepsysteem (relaties) snel. Met scherpte, kritische, open- en directheid ga ik spiegelen om inzicht en bewustwording te creëren. Dit doe ik op een heldere en concrete manier, altijd vanuit verbinding.  Zo komt jouw systeem in beweging.

Mijn reis

‘Altruïsme zonder inclusiviteit van mezelf kenmerkt mijn verhaal.  Het altijd weten en voelen voor de ander, zorgde ervoor dat ik dat mijn leven liet leiden. Al eerder, 10 jaar terug, gaf mijn lichaam een duidelijk signaal; het werd tijd om te luisteren naar mijn reis en mijn behoefte. Maar hoe doe je dat als altruïsme in je natuur zit en ook nog eens zoveel aangeleerd? Het is een oneindige ontwikkeling van de ziel en het uitvoeren van de zielenmissie, weet ik nu. Met dat gegeven is mijn ongeduld getemperd, zie ik mijn aangeleerde patronen als een uitdaging om deze om te buigen naar een bewust patroon en mijn intuïtie en hart steeds verder open te zetten om de pure kracht van talenten te laten schijnen. Zo voelde ik meer dan een jaar terug dat het tijd was om mij los te maken van loondienst. Met een backpack vol met persoonlijke, maar ook werkervaring, vele (specialistische) opleidingen en een visie en missie om de toekomst te vormen ben ik voor nu als ondernemer verder gegaan. Ik bied advies, begeleiding, coaching en mentoring aan, aan individuen, relaties en systemen in zowel particulieren als zakelijke omgeving.

Meer van onderdelen van mijn reis leren kennen? Die komt in delen langs onder het kopje ‘Inspiratie’ op de website of op mijn social media kanalen.

Achtergrond & opleidingen

Ik heb een master in arbeid- en organisatiepsychologie, ben opgeleid door het Bert Hellinger Instituut als Systemisch Coach,  de Upstarter opgeleid als Relatie coach. Daarnaast heb ik  vele specialistische cursussen gedaan zoals: Transactionele Analyse, DeepDemocracy, Appreciative Inquiry, RealDrives (gedragstrainer) en Online opstellen. De afgelopen jaren heb ik in grote corporate omgevingen gewerkt in rollen waar de mens altijd centraal stond: organisatie adviseur, begeleider en coaching van (Management) Teams en Executives, HR Manager, Transitiemanager en leiderschapsontwikkelaar.

Waarom de naam North&C?

In het Noorden vind je de verstilling. Verstilling van de natuur, de winter, tijd om naar binnen te keren en te horen wat onze innerlijke wijsheid ons vertelt. Het Noorden staat voor groei, de toekomst en de zielenmissie, zo kenmerkend voor mijn talenten en geloof.

&C staat voor coaching, consulting, maar ook voor zien (see) en handelen naar de wijsheid.

Ik geloof dat de wereld fluïde is en dat mijn talent niet alleen voorbehouden is om in een (maatschappelijk verantwoord) dienst of marketing hokje te stoppen, vandaar dat ik mijn talenten, kennis en ervaring op zowel zakelijk als particulier vlak (ook dat is fluïde) en in meerdere uitingsvormen aanbied.

 • I Love

  nature

  Samensmelten en terug naar de basis: in liefde, in verbinding met energie en kunnen zijn, zonder oordeel. Want een oordeelloos leven is een mooi streven, nietwaar?

 • I Believe

  energy

  Energie runs and flows, alle kanten op in het geheel. Wat je uitzendt, krijg je terug. En voordat de energie alle kanten opgaat, zal je toch discipline, lef en actie moeten ondernemen.

 • I'm passionate

  transformation

  Ik ben geïnteresseerd in bewustzijnsontwikkeling. Dat is soms zweverig: ik noem het liever Zijn. Ik geef  ook een tegengeluid: we hebben het te doen met wat we hebben gecreëerd op aarde en met de context in het Nu. Vanuit mijn nieuwsgierige natuur ben ik nog in onderzoek over de polariteiten op aarde. Als alles er is, is er ook niks. Een dader is ook een slachtoffer. Het liefst wil ik alles weten, maar in het niet-weten vind ik mijn rust, mijn levenstroom en de openlijke liefde. Dit voelt als vrijheid en in verbinding met mijn ‘zelf’, maar ook als leiderschap. En dat is veel weten.

 • Last but not least

  off-beat

  Ik heb wat onconventioneels en dat maakt mij kwetsbaar.  Wat o.a. ten grondslag ligt aan het onconventionele is de driver evenwaardigheid afgewisseld met een scherpe en kritische toon.  I.c.m. frivole humor, een dosis lef en alwetend en alvoelende energie laat ik een ander geluid horen.

Missie

Er blijft potentie liggen. De persoonlijk en professionele ik-ken integreren steeds meer en meer. Door te focussen op de mens i.p.v. de medewerkers en op het systeem in plaats van de aparte delen ga je terug naar het ontstaan, naar de ziel en hartsbewustzijn. Hier zit de potentie verscholen, her-inneren van het waarom, wat de levensbestemming is en welke beweging er te maken is.

De menselijke maat en verbinding terugbrengen in het (zakelijk) leven. Mensen bewegen om te kijken naar wie ze zijn, wat hun zielsmissie is en om daarnaar te handelen, het creëren van echt- en puurheid. Het faciliteren van het herstellen van systemen om mensen in staat te stellen zich (in een zakelijk omgeving) verder te ontwikkelen. Overvloed te creëren in verlichte werksituaties waarin verbinding ervoor zorgt dat organisatie vitaler wordt, betekenisvoller en de doelen en het resultaat centraal komen te staan.

Ik geloof in overvloed en in het feit wat je uitzend in het universum ook terugkrijgt. Dit betekent dat ik meer en meer geloof dat mijn talent een groter bereik zal hebben. Wat ik wil is zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, terug naar hoe het was: een tijdperk waar verbinding, liefde en vrijheid centraal staat. Het is een revolutie.

Een klik is het belangrijkst voor goede therapie en/of coaching.

We bieden daarom kosteloos en vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan.

Follow me